Zoeken
  • Evensnelladen

Evensnelladen en Alfen werken samen met Gemeente Zaltbommel aan ambitie voor meer laadpalen

Na het tekenen van een overeenkomst met de Gemeente Zaltbommel in februari kan Evensnelladen nu laadpalen plaatsen binnen de gemeente.


De gemeente Zaltbommel heeft de ambitie de komende jaren meer laadpunten te plaatsen. Op deze manier wil de gemeente haar inwoners voldoende laadfaciliteiten bieden. Voor het ontwikkelen van de laadpalen werkt Evensnelladen samen met Alfen. Alfen werkt al sinds 2008 aan de meest geavanceerde oplaadpalen voor iedere elektrische auto.


De potentiële locaties voor laadpunten binnen de gemeente hebben we in kaart gebracht. Daarvoor heeft Evensnelladen een uitgebreide scan uitgevoerd. Uit de scan concluderen wij dat binnen de gemeente momenteel ruimte is voor circa 100 openbare laadpunten.


Greenspread, het moederbedrijf van Evensnelladen, ondersteunt de gemeente Zaltbommel ook bij het verduurzamen van het eigen vastgoed. Voor het vastgoed is onder andere gekeken naar de toepassing van laadpalen op private aansluitingen. Evensnelladen verwacht ook hier circa 10 laadpunten te realiseren. De laadpalen worden gecombineerd met de zonnepanelen op het vastgoed van de gemeente. Hierdoor wordt er straks 100% duurzaam elektrisch geladen in Zaltbommel. De inwoners kunnen dan elektrisch rijden met lokaal opgewekte zonnestroom!

38 keer bekeken0 reacties